Voordeelurenkaart

VOORDEELURENKAART: SUCCESVOLLE LOBBY BIJ NS

Goed nieuws: reizigers met een Voordeelurenabonnement krijgen hun 7 keuzedagen binnenkort weer in papieren vorm. Dat besloot de NS na gesprekken met de Unie KBO en reizigersvereniging Rover. Vanaf februari worden de keuzedagen zowel op papieren wegwerpchipkaarten als digitaal aangeboden. 

Consumentenorganisaties kregen veel klachten over de ‘verchipte’ keuzedagen. Reizigers konden er niet goed mee overweg. De Unie KBO is opgelucht dat reizigers binnenkort de keuze krijgen tussen papier en digitaal.

Wel betreuren we de extra toeslag van € 10,50 die NS vraagt voor de 7 keuzedagen op de wegwerpchip. Al krijgt de reiziger hier wel meer voor terug: de nieuwe keuzedagen zijn alle 7 het hele jaar geldig, in plaats van gedurende een beperkte periode. 

‘”De Unie KBO heeft altijd gepleit voor de terugkeer van de papieren keuzedag. We kwamen met een zwartboek vol klachten en zijn er sinds mei 2014 over in gesprek met de NS. We zijn blij dat een grote groep reizigers nu alsnog de keuze krijgt tussen papieren en digitale keuzedagen”, aldus Manon Vanderkaa, directeur van de Unie KBO. 
De NS benadert ook reizigers die hun Voordeelurenabonnement sinds juli 2013 hebben opgezegd uit onvrede met de digitale keuzedagen. Terecht, zo vinden wij. 

• Kijk hier voor meer informatie over de Keuzedagen.